Vihdoin sain käsiini raparpereja ja heti piti päästä tekemään piirakkaa.. Tää on ihan hirmu hyvää ja tosi helppoa tehdä, onnistuu esim. mökillä ilman suurempia leivontavälineitä. :) Raparperia riitti myös pakkaseen asti, joten luultavasti tulossa joitakin muita raparperiherkkuja..

1668264.jpg

(Ohjeesta tulee pellillinen)

Pohja:
4,5 dl piimää
1-2 tl soodaa
3 dl sokeria
n. 100 g voisulaa
7,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita sooda piimän joukkoon. Tämän jälkeen sotke seokseen muut ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

'Raparperihillo'
n. 4 raparperinvartta
sokeria
loraus vettä

Pilko raparperit. Laita raparperin palat kattilaan ja lisää joukkoon pieni tilkka vettä (ei todellakaan tarvitse kuin ihan pikkiriikkisen vettä). Keitä raparpereja niin kauan, että niistä tulee sosetta. Lisää joukkoon sokeria oman maun mukaan.

Nostele raparperiseosta tasaisin välein taikinan päälle uunipellille. (Soossia varten kannattaa lusikalla tehdä pieniä koloja taikinaan - ei kuitenkaan liian syviä - jotta seos ei leviä.

Paista piirakkaa 180 asteessa noin 45 min.


Tarjoiluvinkki: piirakka on erityisen hyvää lämpimänä kera kylmän vaniljakastikkeen.