Tätä herkkua oli testattava, kun teki mieli kokeilla kondensoidun maidon käyttämistä keittämättönä. Piiras oli hyvää, suosittelen. Tosin se oli myös todella makeaa, eli pienikin pala riitti makeannälän tyydyttämiseen. Kuva on vähän pimeähkö johtuen vuodenajasta...

 

 

Ohje piiraaseen löytyy täältä. Tässä vielä kopioituna:

Pohja

13 Digestive keksiä

100 g sulatettua voita

Täyte

5 kananmunan keltuaista

397 g kondensoitua tiivistemaitoa (säilykepurkissa)

1 dl limetinmehua ( n. 4 limetin mehu)

1 rkl limetin kuorta raastettuna (n. 3 limettiä)

 

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele lämmin seos tiiviisti irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150 asteessa 10 minuuttia ja nosta jäähtymään. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen.

Vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seoksesta tulee vaahtoa. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Sekoita hyvin. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä piirakkaa vielä 15 minuuttia. Ota jäähtymään. Kun piirakka on jäähtynyt nosta se jääkaapiin jähmettymään yön yli tai nosta se pakastimeen noin 3 tunniksi. Jos käytät pakastinta, muista ottaa piirakka ajoissa huoneenlämpöön, noin puolituntia ennen tarjoilua. Koristele juuri ennen tarjoilua.