Ohje on Suklaaherkut -kirjasta, joka tuli ostettua tuossa aiemmin (kts. linkki). Vihdoin pääsin testaamaan jotakin kirjan ohjeista, kun porukat tuli tuomaan meille Koiran hoitoon ja samalla piti tietysti kahvit keittää.. :) Hyvää oli, ja kakku oli suhteellisen helppo myös tehdä. Tosin ens kerralla kun tätä teen, niin kostutan kakun pohjaa jollakin, nyt oli ainakin minun makuun turhan kuiva. Ohjeessa kun kostutusta ei ollut, niin ajattelin, että ehkäpä sitä ei tarvitsisikaan.. Mutta tosiaan, kakku maistui kyllä ja vanhemmilleki kelpas toinen palanen kakkua mukaan.. :)

Ainiin, tuota väliin tulevaa täytettä tuli tällä ohjeella sen verran vähän, että en saanut sitä ensin riittämään edes koko kakulle. Joten jouduin tekemään sitä hiukan lisää. Eli suosittelisin tekemään sitä kerralla hieman enemmän kuin ohjeessa sanotaan. Tosin täyte on kyllä suhteellisen makeaa eli ei sitä tarvitse ihan älyttömiä määriä..

1495573.jpg
Kuvan tajusin taas ottaa vasta kun kakusta oli jo syöty suurin osa.. Noh, eiköhän tuostakin idean ymmärrä.. :)


Ohje on siis otettu suoraan tuosta Suklaaherkut -kirjasta ja siitä riittää noin kahdeksalle hengelle.

Pohja:
125 g margariinia
125 g hienoasokeria
2 munaa
1 rkl vaaleaa siirappia
125 g siivilöityjä jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 rkl siivilöityä kaakaojauhetta

Täyte ja päällyste:
50 g siivilöityä tomusokeria
25 g voita
100 g valko- tai maitosuklaata
hiukan vaaleaa tai tummaa suklaata koristeluun (ei välttämätön)

1. Voitele kaksi irtopohjavuokaa (halkaisija 20 senttiä) kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla.

2. Sekoita kakkuainekset tasaiseksi taikinaksi käsin tai sähkövatkaimella.

3. Jaa taikina vuokiin ja sivele pinta tasaiseksi. Paista 190 asteeseen lämmitetyssä uunissa 20 minuuttia tai kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten. Anna jäähtyä 5 minuuttia, ota vuoasta ja siirrä kakkuritilälle.

4. Täyte: vatkaa tomusokeri ja voi pehmeäksi, vaahtomaiseksi seokseksi. Sulata suklaa ja vatkaa puolet siitä sokeriseokseen. Sivele seos toiselle kakulle ja aseta toinen kakku sen päälle.

5. Sivele loput sulasta suklaasta päällimmäisen kakun päälle. Koristele se toisenvärisellä suklaalla piirtämällä ympyröitä ja vedä niihin halutessasi koristekuvioita coctail-tikulla.