Piti testata uutta vohvelirautaa, joten siis syötiin jälkkäriks muutama vohveli. :) Ohjeen löysin Myllyn Parhaan sivuilta (täältä), tosin pienensin taikinaa reilusti alkuperäsestä, kun tosiaan oli vaan tarkotus testata rauta. Tuli kyllä hyviä ja mukavan rapsakoita, vaikka korvasinkin vichyn lisäämällä maidon määrää.

1633176.jpg


Tässä vielä ohje siten kuin itse tein (tosin normaalikokoisena taikinana):
(Ohjeesta tulee noin 20 kappaletta vohveleita)

3 kananmunaa
5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
50-100 g voisulaa

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munamaitoseoksen joukkoon. Lisää vielä voisula. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
Paista. Tarjoile esimerkiksi hillon ja kermavaahdon kera.