Tämän bongasin Armin blogista jo aikoja sitten, mutta nyt vasta sain kokeiltua. Ja voin sanoa että kyllä kannatti! Oli hirmu hyvää ja pohja oli kyllä aivan ihana.. Helppo käsitellä ja tosi hyvän makunen.. Piirakka sai myös kehuja muilta, joten suosittelen kyllä kokeilemaan. Kannattaa muuten syyä lämpösenä, parasta sillon. ;) Tätä teen kyllä vielä monesti uudestaan!

Ohje löytyy siis täältä Armilta. Itse lisäsin piirakkaan kirsikkatomaatteja ja hieman pippuria, sekä jätin myös Armin tapaan ohjeessa mainitun purjon laittamatta. Niin, ja käytin hunajamarinoitujen broilerisuikaleiden sijasta Kariniemen marinoituja broilerisuikaleita.

2103744.jpg

Tässä vielä ohje kopioituna. (Ohjeesta tulee siis pellillinen)
Pohja:

7 dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
4 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 ½ dl sulatettua rasvaa
3 dl maitoa

Täyte:
600 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
200 g aurinkokuivattua tomaattituorejuustoa
n. 8 cm purjoa (en laittanut)
1 tlk ananaspaloja
juustoraastetta
oreganoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lämmitetty maito-rasvaseos. Vaivaa hyvin ja kauli taikina pellille.

Paista kanasuikaleet. Levitä pohjalle ensin tuorejuusto, sitten paistetut ja pienemmäksi pilkotut kanasuikaleet. Suikaleiden päälle pilkottu purjo ja ananaspalat. Ripottele päälle juustoraastetta ja oreganoa makusi mukaan. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.