Tässä vielä sekä puuron että keiton ohjeet kopioituna Herkkuja ruokapöytään blogista.
Riisipuuro 4:lle:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1/2 tl suolaa
Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä tai vesihauteessa n. 1 tunti. Mausta kypsä puuro suolalla.
Glögikeitto:
1 l punaista glögiä
3 rkl perunajauhoja
Sekoita glögi ja perunajauhot sekaisin kattilassa. Siirrä kattila hellalle ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee ja pulpahtaa pari kertaa. Kaada esimerkiksi kannuun ja ripottele sokeria pinnalle kuorettumisen estämiseksi.
Kommentit