lauantai, 10. tammikuu 2009
Marianne-rahkakakku
Ohje on Fazerin, poimittu jostain lehdestä, jossa se oli mainoksentapaisena..
200 g suklaakeksejä
50 g voita sulatettuna
2 dl vispikermaa
120 g Marianne Crush-rouhetta
200 g rahkaa
5 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
400 g marjoja (esim. vadelmia)
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua
Murenna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon Marianne Crush sekä rahka. Liota liivatelehdet (5kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.
Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota liivatelehdet (4kpl) 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele seos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
Kommentit