Ihan aluks voin todeta, että ei kannata leikata terävällä veitsellä peukaloon, juuri ennen kun on rupeemassa pyörittelemään sämpylöitä, tekee homman nimittäin turhan haastavaksi... Noh, onneks ei tullu syvä haava. ;)

Eli siis sämpylät tehty ohjeella joka löytyy täältä (aamiaissämpylät). Muuten tein samalla ohjeella, mutta jauhoja käytin vähän enemmän ja silti taikina jäi turhan löysäksi... Eli ens kerralla laittasin tohon ohjeeseen vieläki lisää jauhoja. Mutta hyviä sämpylöitä tuli joka tapauksessa. :)

1238657825_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä ohje kopioituna:

  • ½ l vettä
  • 50 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 5 dl grahamjauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 rkl kotimaista hunajaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä

Murenna hiiva lämpimään veteen. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä vesi kuumemmaksi, noin 42-asteiseksi. Lisää suola, hunaja, öljy ja grahamjauhot voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja kohota ne hyvin liinan alla pellillä. Voitele sämpylät vedellä tai maidolla ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.

Paista 200 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

________________________

 

Pullat on tehty samalla vanhalla ohjeella samoin kuin dallaspullien täytekin. Ohje löytyy siis täältä. Tällä kertaa tein siis korvapuusteja ja muutaman dallaspullan.

1238657968_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Korvapuustit

 

1238657909_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Dallaspullat