Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
1½ dl maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
Kuorrutus:
8 rkl voisulaa (n. 100g)
4 tl vaniljasokeria
8 rkl kylmää ja vahvaa kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 400g tomusokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Seikoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao keskenään. Vatkaa kevyesti vuorotellen jauhoseosta ja maitoa taikinan joukkoon pienissä erissä. Lisää viimeiseksi sulatettu voi.
Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Jäähdytä.
Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Lisää seokseen noin puolet kahvista. Siivilöi joukkoon kaakao ja tomusokeri. Lisää vimeiseksi loppu kahvi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi esim. strösseleillä.
Pahoittelen hiukan huonoa kuvaa, mokkiksia piti kuljettaa ympäri Suomea junassa -> päällinen hieman kärsi.
Kommentit