Näihin sain idean HerkkuKirpun blogista, tosin yhtä nättejä näistä ei kyllä tullu.. Mutta koska tämä oli ensimmäinen kerta kun marsipaania käsittelin, niin se sallittakoon. :) Hyviä olivat jokatapauksessa, todella makeita. Marsipaanin käyttöä pitää kyllä vielä opetella...

Tuosta HerkkuKirpun ohjeesta sovelsin oman ohjeen. Tein tumman pohjan ja väliin laitoin vattuhilloa ja rahkaa. Sivelin leivoksen myös Kinuskikissan blogista löytämäni ohjeen mukaisesti voikreemillä, jotta leivokset säilyisivät paremmin seuraavaan päivään. Koristeluvinkin sain myös Kinuskikissan blogista, Kultainen Joulu -kakusta.
1906195.jpg
Tässä vielä ohje, jonka mukaan itse tein. (Ohjeesta tulee leivoksia 4-5 kpl.)

Pohja:
Ota esiin kolme samankokoista lasia. Mittaa ensimmäiseen lasiin neljä kananmunaa ja toiseen saman verran sokeria kuin ensimmäisessä on kananmunia. Mittaa vielä kolmanteen lasiin vehnäjauhoja saman verran kuin ensimmäisessä on munia (50-70% vehnäjauhoista voi olla perunajauhoja). Jos teet tumman (kaakao) pohjan, korvaa osa jauhoista tummalla kaakaojauheella (itse laitoin vajaan ½ dl). Mittaa jauholasiin lisäksi vielä 1-1½ tl leivinjauhetta ja sekoita jauhot keskenään.

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot taikinaan ja nostele ne puuhaarukalla taikinan sekaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte:
vadelmahilloa
rahkaa (vispikermaa ja maitorahkaa)

Leikkaa jäähtyneestä levystä sopivan kokoisia paloja ja aseta niitä kolme päällekäin. Laita väleihin vadelmahilloa ja rahkaa.

Sivele leivokset voikreemillä. (Ohjeen löydät Kinuskikissan blogista)

Kauli marsipaani tomusokeria avuksi käyttäen noin 3 mm paksuiseksi. Levitä marsipaani leivosten päälle ja koristele oman makusi mukaan.