Pohja:
4,5 dl piimää
1-2 tl soodaa
3 dl sokeria
n. 100 g voisulaa
7,5 dl vehnäjauhoja
Sekoita sooda piimän joukkoon. Tämän jälkeen sotke seokseen muut ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
'Raparperihillo'
n. 4 raparperinvartta
sokeria
loraus vettä
Pilko raparperit. Laita raparperin palat kattilaan ja lisää joukkoon pieni tilkka vettä (ei todellakaan tarvitse kuin ihan pikkiriikkisen vettä). Keitä raparpereja niin kauan, että niistä tulee sosetta. Lisää joukkoon sokeria oman maun mukaan.
Nostele raparperiseosta tasaisin välein taikinan päälle uunipellille. (Soossia varten kannattaa lusikalla tehdä pieniä koloja taikinaan - ei kuitenkaan liian syviä - jotta seos ei leviä.
Paista piirakkaa 180 asteessa noin 45 min.
Tarjoiluvinkki: piirakka on erityisen hyvää lämpimänä kera kylmän vaniljakastikkeen.
Kommentit